Tr. Vas 21st, 2024

Čia, svetainėje  skelbiamas valgymo po atviru dangumi mėnuo. Saulė ir baisūs marškinėliai, o tai reiškia viena: kepsnių sezonas.

Pripažinkime, kad dauguma iš mūsų yra siaubingi kepsnių kepėjai. Jei nekepame dešrelių, tikriausiai nuodijame savo draugus. Keista, kad pasirenkame maisto gaminimo būdą, kuriam reikia daugiausiai dėmesio tomis dienomis, kai norime tik atsipūsti ir išgerti alaus.

Gerai gaminti ant ugnies reikia tam tikrų įgūdžių, tačiau įvaldę šiuos metodus užimsite ypatingą garbingą vietą tarp draugų. Pateikiame dešimt geriausių patarimų, įrangos ir būdų. Jais apsiginklavę būsite tinginio valdovas, liepsnos meistras, vaikinas, stovintis šalia rėkiančio šilumos šaltinio jau ir taip karštą dieną. Užsidegkite, atėjo kepimo ant grotelių metas.

Įsigykite tinkamą kepsninę
Galbūt tai skamba paprastai, bet yra du esminiai dalykai, kurių reikia jūsų degikliui, jei norite gaminti puikius grilio patiekalus. Pirmas dalykas – tai turi būti medžio anglies kepsninė. Dujinėse kepsninėse nėra nieko blogo, tačiau jose neišgausite papildomo dūmo skonio. Dėl skonio galite gaminti maistą orkaitėje! Antrasis dalykas, kurio jums reikia, yra dangtis. Jis sulaiko skonį, palaiko pastovią temperatūrą ir gali būti naudojamas kaip papildoma technika. Be dangčio negalėsite kepti vištienos alaus skardinėje, tirpinti sūrio ant mėsainių ar rūkyti šonkauliukų…

10. Jūsų garnyrai yra vidutiniški

Jei ruošiatės įžiebti kepsninę, keli menki lapai nėra vertas priedas. Eikite pasroviui ir pasigaminkite šias gražias, spalvingas farro salotas, o šios Viduržemio jūros salotos tinka prie visko bbq kamado visur.

11. Jūs nekepate bandelių ant grotelių

Papildomo skonio suteikia užkalbėjimas skrudinant virš žarijų perpjautą duonos kepaliuko pusę.

12. Netinkamai pagardinate prieskoniais

Nesvarbu, ar tai daržovės, ar mėsa, jas reikia pagardinti druska ir pipirais arba prieskoniais (gerai tinka malti kmynai ir kalendra).

Reklama – Toliau skaityti žemiau
13. Ir galiausiai… neskiriate laiko svečiams

Kepimo ant grotelių esmė yra ne tik maistas, bet ir bendravimas. Nepersitempkite bandydami pagaminti per daug. Vienas ar du mėsos patiekalai, daržovės, pora garnyrų, duona ir gėrimai – tai viskas, ko jums tikrai reikia.